Hvor længe cykler du videre på et fladt dæk?

Hvor længe cykler du videre på et fladt dæk?

Juhuu - jeg har lappet dækket!

Cirka sådan lød det i telefonen den anden dag, da en af mine kunder ringede til mig.

"Tine, jeg hev 2 dage ud af kalenderen, som vi aftalte, og lappede dækket. Og hold da op! Det er godt nok en kæmpe lettelse nu. Jeg har mere overblik og sjovt nok - så har jeg følelsen af at have mindre travlt nu". 

Dejligt! Jeg var en glad coach. Min kunde var i fuld gang med et forløb i Personlig Effektivitet hos mig -  en kombination af mentale – og lavpraktiske værktøjer til at skabe struktur og balance på jobbet.

Men hvad er der med dét cykeldæk?

Forestil dig at du tramper løs i pedalerne. Det er hårdt og du føler ingen fremgang! Du kigger ned og ser et fladt cykeldæk. Det flade cykeldæk svarer til at have bugnende indbakke og bunkevis af opgaver, du er bagud med.

Men nu er spørgsmålet: stopper du op og bruger tid på at lappe dækket? Eller lytter du til din bedrageriske hjerne, der fortæller dig, at det er spild af tid. At du mister kostbar tid på at stå stille. Du kunne jo trods alt bare trampe hårdere i pedalerne og trods alt komme fremad. Om end du godt ved, at det bliver en langsom og sej kamp! 

Nej. Stop op! Lap dækket. Bagefter flytter du dig meget nemmere og hurtigere. Og med lapningen mener jeg:

  • tøm din indbakke
  • etabler elektronisk opgavestyring
  • planlæg realistisk
  • ryd op og arkiver så du kan finde det igen
  • Prioritér de vigtigste ting først

Det er helt lavpraktiske værktøjer, som du lærer indenfor Personlig Effektivitet. Når du først har tillært dig de nye gode vaner, vil du helt sikkert ærgre dig over, at du ikke har indført dem noget før.

 

Hvor længe cykler du videre på et fladt dæk?
bubble