Hvad er NLP?

Hvad er NLP?

Neuro Lingvistisk Programmering

NLP er et samling af effektive psykologiske værktøjer til kommunikation og personlig udvikling. 

Neuro = Tanker
Lingvistisk = Sprog
Programmering = Handlinger

Ofte ligger svarene på vores problemer, på et ubevidst niveau og vi får således brug for hjælp til at finde dem frem. Her er NLP coaching og terapi meget anvendelig.

NLP’en tager højde for, at vores krop, tanker og handlinger hænger sammen. Eksempelvis kan din mentale tilstand føre til rødmen, hjertebanken, en klump i halsen, betændelsestilstande, uforklarlige smerter mv. Derudover kan du reagere med vrede, gråd eller fx dirrende stemme.

Via undersøgelse af både krop, adfærd og tanker, bliver du i stand til at forstå dig selv og andre omkring dig. Dette er første skridt til forandring og du vil hurtigt opleve stort fremskridt og øget trivsel.

NLP’ens teoretiske fundament:

 • Konstruktionisme:
  hvad der er sandt for mig, er ikke nødvendigvis sandt for dig. Vi ser verden forskelligt og har forskellige overbevisninger. Jeg undersøger din måde, at se verden på og kan dermed bedre udfordre dig 

 • Kybernetik: 
  Du vil opleve, at selv små ændringer i dit mindset, kan have store positive ændringer i din tilværelse. 

 • Strukturalisme: 
  Jeg undersøger din indre selvsnak. Din måde, at tænke på problemstillingen. Eksempelvis kan vi tale om ”altid” og ”aldrig”, som kan virke begrænsende for os.

 • Eksistentialisme:
  Vi fødes som frie mennesker og har mulighed for at påvirke egen situation. Jeg hjælper dig, til at se dine muligheder og til at tage aktive valg.

 • Fænomenologi:
  Vi undersøger de fænomener der viser sig. Fænomener er symptomer, der viser sig. Eksempelvis rødmen, skænderier mv. Ofte er det ikke fænomenet, der er problemet, men årsagen bag. Ligesom en øm tand ikke bare skal behandles med panodil, hvis der er hul i – vi finder hullet og reparerer det, så smerterne ikke kommer igen.

 • Gestaltpsykologi:
  Vi undersøger symptomerne, og tager fat i det, der forårsager symptomerne, som beskrevet under fænomenologien.

 

Hvad er NLP?
bubble